Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoiseksi Talkoorenkaaseen

Talkoorenkaan toimintamallissa on keskeistä se, että henkilön ilmoittautuessa vapaaehtoistyöhön, hänelle etsitään juuri hänen toivomaansa vapaaehtoistyötä. Näin vapaaehtoiset voivat hyödyntää omaa osaamistaan haluamallaan tavalla.

Talkoorengas järjestää vapaaehtoistyön peruskurssin yhteistyössä eri tahojen kanssa. Peruskurssin suorittaneille järjestämme lisäksi sairaalavapaaehtoiskursseja ja saattohoitokursseja.

Vapaaehtoisille järjestetään säännöllisesti infotilaisuuksia sekä työnohjausta. Tapaamisissa käydään läpi vapaaehtoistyössä esiin tulevia asioita, sekä saat vertaistukea ja apua mahdollisiin ongelmatilanteisiin ja kuulet tärkeistä ja ajankohtaisista asioista.

Vapaaehtoistyön kursseja järjestetään vuodessa kaksi, yksi kevätkaudella (yleensä maaliskuussa) ja yksi syyskaudella (yleensä syyskuussa).

Jos haluat tulla mukaan toimintaan ja liittyä vapaaehtoiseksi, voit ilmoittautua seuraavalle vapaaehtoistyön kurssille allaolevasta napista, sähköpostilla avunvalitys@talkoorengas.fi, tai puhelimitse 045 879 9666.

Kurssi-
ilmoittautuminen

Avunvälitys

Avunvälitys toimii linkkinä avuntarvitsijan ja tukihenkilön välillä. Avuntarvitsija ottaa yhteyttä avunvälitykseen, joka etsii asiakkaalle tukihenkilön. Kun kontakti on syntynyt, tukihenkilö ja asiakas toimivat yhdessä haluamallaan tavalla.

Avunvälityskeskus välittää vapaaehtoisia auttajia Keravan alueella. Voimme tarjota ystäviä, tukea, asiointi- ja saattoapua, juttu- ja ulkoiluseuraa sekä apua pihatöihin ja pikkuremontteihin.

Avunvälitykseen saat yhteyden numerosta 045-879 9666 tai sähköpostilla avunvalitys@talkoorengas.fi. Puhelinpäivystyksen aukioloajat ovat ma-pe klo 10-12.

Sairaalavapaaehtoiset

Sairaalavapaaehtoiset käyvät Keravan terveyskeskuksen vuodeosastoilla säännöllisesti. Osa heistä käy yhden henkilön luona, osa useamman. He toimivat potilaan seurana, keskustelevat ja kuuntelevat heitä ja auttavat myös ruokailussa. Toiminta riippuu esim. potilaan toiveista ja kunnosta.

Talkoorengas järjestää myös sairaalavapaaehtoiskursseja ja saattohoitokursseja. Aluksi voit tulla tutustumaan työhömme jonkun jo mukana olevan kanssa.

Kirjastoystävät

Talkoorenkaan kirjastoystävät ovat linkki apua tarvitsevan kirjastoasiakkaan ja Keravan kaupunginkirjaston välillä. Kirjastoystäväpalvelu on toiminut jo vuodesta 1996 yhteistyössä Talkoorenkaan ja Keravan kaupunginkirjaston välillä. Kirjastoystäväpalvelu on tarkoitettu niille, jotka eivät kykene asioimaan kirjastossa itse.

Talkoorenkaan avunvälitys toimii linkkinä avuntarvitsijan ja kirjastoystävän välillä. Avunvälitys etsii annettujen tietojen perusteella asiakkaalle kirjastoystävän. Kun kontakti on syntynyt, kirjastoystävä ja asiakas alkavat toimia yhdessä ja kirjaston kanssa haluamallaan tavalla.

Digiystävät

Digiystävät on Talkoorenkaan vapaaehtoisten ylläpitämä vertaistukipalvelu senioreille. Palvelun tarkoituksena on auttaa ja antaa neuvoja tietokoneen- ja kännykän turvalliseen käyttöön. Tukipalvelu on tarkoitettu pääasiassa seniori-ikäisille, jotka tarvitsevat tukea tietokoneen, kännykän ja niihin liittyvien ohjelmistojen sekä ominaisuuksien hallinnassa. Opastusta voi saada myös parhaiten itselle sopivan laitteiston valinnassa.

Opastus on pääsääntöisesti maksutonta.

Digiystäville voi varata aikoja talkoorenkaan toimistosta, numerosta 045-612 9779.

Ryhmänvetäjät

Tiloissamme kokoontuu säännöllisesti erilaisia virkistys- ja harrasteryhmiä. Yhteistä näille ryhmille on se, että niiden vetäjät ovat vapaaehtoisia ja toimivat itsekin vapaaehtoisuuspohjalta. Ryhmiä on niin kulttuurin, liikunnan kuin käsityön harrastajilekin. Uusia ryhmiä perustetaan aina tarpeen mukaan.

Jos sinulla on ideoita harrasteryhmän perustamiseksi, ja olisit valmis alkaa vetämään omaa ryhmääsi, ota yhteyttä toiminnanohjaajaan! Voimme sitten yhdessä miettiä, miten saisimme ideasi parhaiten toteutettua.

Emännät ja isännät

Oletko kiinnostunut jakamaan osaamistasi ja aikaasi ja olemaan yhdessä mukavien ihmisten kanssa? Onko haaveissa ollut työskentely pienessä ja sievässä kahvilassa, jossa asiakkaina mukavia ihmisiä tai sinulla on halu leipoa ja kokeilla uusia ihania kakkureseptejä, muttei ole niitä maistajia. Tule yksin tai ystäväsi kanssa tutustumaan emännän ja isännän tehtäviin.