Kirjoittajaryhmä

Luova ja dokumentaarinen kirjoittaminen vapaaehtoistyön keskuksessa

Jo vuosia sitten hyvinvointityön keskuksessa alettiin järjestämään luovan kirjoittamisen lyhyitä kursseja silloin tällöin. Lajiin tuli vauhtia vuoden 2014 alussa, kun dramaturgi-kirjailija Riikka Takala ryhtyi vetämään lukukausien mittaista kirjoittajaryhmää ”Elämäntarinasta tarinaksi” -nimellä.

Riikka lopetti 2015 syksyyn mennessä toisen työn vuoksi. Ryhmä toimi keskenään syyslukukauden ajan. Vuoden 2016 alussa vetäjäksi ryhtyi Marjasinikka Väänänen, joka oli yksi ryhmän jäsenistä. Syntyi myös ajatus Sukupolveni Tarinoita -hankkeesta, jonka puitteissa onkin kertynyt aineksia monenlaiseen kulttuuritoimintaan.

Kirjoittajaryhmä nyt

Kirjoittajaryhmässä on 2017 kevätkaudella mukana: Seija Kajava, Hili Lipponen, Ritva Anttonen, Juhani Niiranen, Kaijaliisa Reunanen, Petri Vestola, Keijo Virtanen, Aulis Partanen, Maija Polus, Tellervo Sarajärvi, Terttu Jansson, Lilja Puro. Koordinoijana sekä vetäjänä toimii Marjasinikka Väänänen. (Nimiä klikkaamalla näet kirjoittajan esittelyn, jos sellainen on.)

Osa jäsenistä on sotien aikaan syntyneitä ja osa sotien jälkeen eli suurten ikäluokkien 40- ja 50-luvuilla. Kaikki ovat eläkkeellä ja jotkut toimivat vielä osaksi työelämässä tai tekevät vapaaehtoistyötä.

Ryhmän taustoihin liittyy myös useiden ammattien ja työurien kirjo akateemisista itse työssä oppineisiin: tutkijasta tanssitaiteilijaan, metsänhoitajasta opettajaan, yrittäjästä toimittajaan ym. Jokaisella on aiempaa kokemusta kirjoittamisesta.

Nykyisin keravalaiset henkilöt ovat syntyisin eri puolilta Suomea kuten Kainuun, Karjalan, Pohjanmaan, Savon, Uudenmaan maaseuduilta. Myös kaupungeista kuten Helsinki ja Tampere.

Takaisin etusivulle