Onnittelukirje: Huastelu Lienalle

 

Mie en pie puhetta Lienalle vuan huastelen, niinku meillä Pohjos-Karjalassa on tapana.

Myö ollaa Lienan kanssa sellasii tyttölöitä joilla on jo meleko pitkä yhteine männeisyys. Meijän nuoret ku alako olemaa yhessä, nii mie aattelin jotta poika kyllä männöö, vuan sen vanhempiin kanssa suattaa tulla ongelmii. Hyö ku ovat hyvissä viroissa ja kovast koulutettuja.

Mie muualta työnperässä tullu nais-immeinen mietin, jotta miten sitä osovaa asetella puhheesa, veihet ja kahvelit fiinisti järjestykseen. Vähitellen kun aika kulu ja tutustuttiin, mie huomasin jotta hyöhää onkii oikee mukavii immeisii.

Nythää myö jopa intetää Lienan kanssa, kumpi on oikiissa ja kyse on ylleesä rahasta. Tavallisesti Liena pittää piäsä ja maksaa kahvit.

Vuan vieläkii joskus ihmettelen tuota Lienan ylenpalttista runsautta, ruuvan, kästöihen, lapsrakkauven ja vähän kaiken kanssa.

Lienalla on varmasti suur syvämmen luajentuma. Liäkärit eivät ou sitä vuan vielä löytäneet. Johtusko siitä, jotta osa syvämmestä täytyy olla henkisellä puolella, eikä se röntkenissä näy.

Jos on tieto-vajjausta terveyven hoito asijoista, niinku meikäläisellä on ollu monta kertoo. Kysympä Lienalta ja aina oun tullu autetuks.

Miusta on mukava jos ehotan Lienalle vaikka elokuvviin, Pajutallille, taikka ulkomaille mänöstä. Het Hiä on valamis jos vua kerkiää ottamaa puikot ja lankakerän mukkaan.

Ollaaha myö yhessä matkusteltukii ja hyväst on männy. Tallinnassakii ollaan oltu monta kertoo joulutorilla kahtomassa taitavoo Seppä ilmarista. Myö esitellää aina, jotta tässä tuas anopit tulj, rautanauloja ostamaa.

Siihen Seppä ihmettelemää, jotta outtako työ tosissaa oikiisti anoppia vai pillailetteko miun kanssa.

No myö kysymää, jotta onkos se nyt merkillistä jos anopit yhessä kulukoo. Mietti se vähä ja sano: no ei nii merkillistä, vuan aika harvinaista kyllä.

En nyt ala sinnuu kehumaa tään enempee, mänis koko päivä. Ajattelin tälleen vuan onnitella ja toivottoo Taivaanisän varjelusta.

Olokoon ties tasanen ja vähä kivinen

Toinen anoppi


Terttu Jansson


Takaisin edelliselle sivulle

Takaisin etusivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *