Kunnallisvaalit 2017

En muista, että olisin koskaan ollut näin epävarma äänestämisen suhteen. Kuitenkin tarjolla on lukemattomia ehdokkaita, joista sitten pitäisi osata valita sellainen, joka ajaisi juuri minulle tärkeitä asioita.

Kaikki tuntuu muutenkin niin epävarmalta. Koko tämä aika. Tuntuu kuin tänä EU:aikana olisi syntynyt todellinen sekamelska. Kukaan ei tiedä mistään mitään. Ja rahat ovat loppu. Sääli tulevia sukupolvia.

Mutta nämä kunnallisvaalit? Joku kuitenkin pitäisi löytyä. Joku joka ajattelisi ihmistä. Joku joka ei ajaisi valtavaa suurkuntaa, jolla ei olisi äärirajoja. Jossa reuna- alueet jäävät unholaan. Kaikki ympärillä häviää: pankit, postit ym.Pieni yksinäinen kauppa voi jäädä jonnekin. Terveyspalvelut häviävät ensimmäisenä. Samoin koulut.. Pitää matkata kymmenien kilometrien päähän.Ja millä kyydillä? Jos on vanha. Ei omista autoa. Ei ajokorttia.Ja joukkoliikennettä ei ole. Kuka maksaa taxi-kyydit? Onko se säästöä? Mutta kenelle? Miten helppoa onkaan äveriäänä päättäjänä tehdä lakeja pienille ja äänettömille. Eivät he nouse kapinaan.

Mutta kunnan yhteisyys on kadonnut, sanoi tuttavani Itä-Suomesta. Ei hoideta enää ihmisten asioita, kuin ylhäältä päin. Ylhäällä olijat ovat kaukana, siellä keskustassa. Entä se oma ehdokas?

Tutkin nettiäkin, mutta mikään ei loksahtanut kohdalleen. Miten voikin olla näin epävarma? Mutta täytyyhän joku löytyä. Pitäisikö vielä lähteä jonnekin hernekeiton tai kahvitarjoilun äärelle? Täytyyhän jostakin löytyä vastaus.

Tämä aikako on tehnyt ihmisestä niin epäluuloisen ja kriittisen? Ei luota enää mihinkään. Sekin on vaarallinen olotila.

Mutta pystyykö ainoakaan ehdokas vastaamaan ajan ilmiöön; loputtomaan ahdinkoon, rahojen puutteeseen. On sitten kysymys vanhojen ihmisten huonosta hoidosta, lasten ahdingosta ym. Sitä tuskin tietää ainoakaan ehdokas. Ei sitä tiedä äänestäjä, joka kaiken keskeltä yrittää löytää sen parhaan mahdollisen. Inhimillisen! Ei mitään suuruuden luojaa.

Yritän löytää sellaisen.


Ritva Anttonen


Takaisin edelliselle sivulle

Takaisin etusivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *