Kirjoittaudu 

Luento: Edunvalvontavaltuutus ja hoitotahto

Kuvaus: Kuka HOITAA ja PÄÄTTÄÄ ASIOISTASI, jos tulet itse kykenemättömäksi hoitamaan niitä? Omainen vai VIRANomainen? Edunvalvontavaltuutuksella sinä voit itse päättää sen etukäteen! –Tule kuuntelemaan asiantuntijaluentoa ajankohtaisesta aiheesta 19.2.2018 klo 13:30-15:00.

Laatimalla edunvalvontavaltuutuksen turvaat, että sinulle tärkeät asiat kuten talouteen sekä terveyteen ja sairauteen liittyvät asiat hoidetaan sinun tahtosi mukaan. Ilman valtuutusta läheisesi saattaa tarvita edunvalvojan valtuutuksia, joka puolestaan merkitsee läheiselle byrokratiaa ja valvontaa.

Edunvalvontavaltuutus on kirjallinen valtakirja, jolla määräät etukäteen, kuka asioitasi hoitaa, jos tulet itse kykenemättömäksi hoitamaan niitä. Asiakirja vaatii kahden esteettömän todistajan.

Hoitotahto voi olla suullinen tai kirjallinen. Kirjallista suositellaan, koska se on juridisesti pätevämpi turva sinulle. Hoitotahdolla ilmaiset tahtosi, kuinka sinua hoidetaan jos tulet sairauden tai onnettomuuden vuoksi kykenemättömäksi tekemään päätöksiä hoitojen suhteen. Ei vaadi välttämättä todistajia, mutta niitä suositellaan. Hoitotahdosta on myös hyvä kertoa läheisille etukäteen.

Sairaanhoitaja, muistihoitaja Satu Paasovaara
arkisin klo 17 jälkeen, puh. 045-222 3873
paasovaara.satu@gmail.com
www.muistipyora.webnode.fi
facebook: Muistipyörä
Location: Sininen sali
Pvm: Maanantai, 19.2.2018
Klo: 13:30-15:30 EST
Kesto: 2 tuntia
Tärkeys: 5-Normaali
Saantioikeus: Julkinen
Luonut: talkoo
Päivittänyt: Torstai, 23.11.2017 07:04 GMT